Op vrijdag 22 maart heeft de Raad van de Toekomst het boek ‘Pleinspelen’ gepresenteerd in Siddeburen. In dit boek staan leuke spellen en activiteiten die gespeeld kunnen worden op het schoolplein. Als onderdeel van de presentatie hebben kinderraadsleden samen met leerlingen van OBS de Springplank in Siddeburen enkele spellen gespeeld.

‘Belangrijk dat kinderen voldoende kunnen sporten en bewegen’

De inhoud van het boek sluit goed aan op het thema ‘sporten en bewegen’ waar de Raad van de Toekomst zich dit jaar voor inzet. Kinderburgemeester Belinay Babuscu: “Het is heel belangrijk dat alle kinderen in Midden-Groningen voldoende kunnen sporten en bewegen. Dat maakt je gezonder en geeft je een fijn gevoel. Met dit boek hoop ik dat kinderen samen met vriendjes en vriendinnetjes uit hun klas nog meer leuke spellen kunnen doen op het schoolplein.” Het idee achter het boek is dat kinderen de spellen aan elkaar leren, zodat ze deze van elkaar overnemen en samen gaan doen.

Meerdere activiteiten van kinderraad

De presentatie van het boek is één van de activiteiten die de Raad van de Toekomst dit schooljaar doet rond ‘sporten en bewegen’. De kinderraadsleden zijn ook bezig om onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor buiten sporten en spelen in de gemeente. Aan het eind van het schooljaar geven ze de uitkomsten daarvan mee aan de gemeente.