Wagenborgen – Voor de inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen wordt zaterdag 5 november het feest ‘Goud doan!’ georganiseerd. Nieuwborgen.net bedankt hen daarmee voor hun inzet om gas te besparen.

Het afgelopen jaar zijn woningeigenaren en bedrijven in Nieuwolda en Wagenborgen druk bezig geweest om gas te besparen. Er zijn verschillende gasbesparende maatregelen genomen. Voor de bekostiging was een jaarbudget van 1,5 miljoen euro beschikbaar. Bijdragen konden tot medio september worden aangevraagd bij Nieuwborgen.net. 

De inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen hebben dit hele bedrag aangevraagd en toegekend gekregen. Volgens Nieuwborgen.net heeft dit geleid tot gasbesparende maatregelen ter waarde van zo’n 4 miljoen euro. ,,Kortom: Goud doan!’’, aldus de projectorganisatie. 

Nieuwborgen.net vindt dat de inzet beloond moet worden met een feest onder het motto ‘Goud doan!’ Het feest vindt plaats op zaterdag 5 november van 14.00 tot 19.00 uur in sporthal Weerland in Wagenborgen. Er is onder meer muziek, een barbecue en een springkussen voor de kinderen. Uiteraard kunnen de inwoners van beide dorpen ook de laatste informatie krijgen over gas besparen. Aanmelding voor het feest is niet nodig. 

Voor wie het dak gaat isoleren en de zolder wil opruimen, is er tijdens het feest ook een rommelmarkt. Zo kunnen spullen die nu alleen maar ruimte innemen op zolder, een tweede leven krijgen. Aanmelding voor een kraam op de rommelmarkt is wel nodig. Dat kan op www.nieuwborgen.net/rommelmarkt tot vrijdag 28 oktober.