Groningen – Verkeerswijzer Groningen (VWG) start een campagne tegen lachgasgebruik in het verkeer. Deze campagne wordt in de hele provincie Groningen gevoerd omdat het aantal ongelukken onder invloed van lachgas zorgwekkend is.

De campagne ‘Word geen clown in het verkeer’ wordt gevoerd via social media, richt zich op jongeren en specifiek op passagiers. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren het vervelend vinden om de bestuurder aan te spreken op lachgasgebruik in de auto. De campagne moet de passagiers helpen het gesprek aan te gaan.

De lachgascampagne is onderdeel van een campagne van VWG tegen drugsgebruik in het verkeer. Speciale teams gaan naar festivals in de regio en het uitgaansgebied in de stad Groningen om daar met jongeren het gesprek aan te gaan over het gevaar van drugs in het verkeer.

Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeerslachtoffers verder terug te dringen.

Foto: TeamAlert