Wagenborgen – Het nieuwe kindcentrum aan de Tamarinde in Wagenborgen is een aanwinst voor het dorp.  Het gebouw is erg mooi gelegen in het groen op het voormalig Groot-Bronswijkterrein. 
Veel Wagenborgers lopen en/of fietsen langs het gebouw, we zijn er trots op dat we geen hekken om het gebouw hebben hoeven plaatsen. Al geruime tijd is het gebouw en het omliggende terrein een mooie plek om te verblijven voor (plaatselijke) jeugd en jongeren. Over het algemeen gaat dit prima, er was weinig overlast en de sociale controle van dorpsgenoten zorgde er voor dat dit ook zo bleef. 

De afgelopen maanden neemt de overlast wel toe en worden er zelfs vernielingen gepleegd. Zo zijn er begin november plantenbakken van het hekwerk gehaald en omgegooid, is er een verkeersbord gedemonteerd en ligt er regelmatig gebroken glaswerk, op het schoolplein. Ook vindt de school steeds vaker sigarettenpeuken, blikjes en ander vuilnis. Ondanks het (nog steeds) ontbreken van prullenbakken op het terrein, lijkt het de school niet nodig dat dit gebeurt. 

Aangezien er elke dag kinderen spelen op het plein, levert dit gevaarlijke situaties op en is het uiteraard geen visitekaartje voor de school.  De Kronkelaas vindt het erg jammer dat dit gebeurt en willen middels dit bericht aandacht vragen voor de situatie.  

”We gaan er vanuit dat veel van de jeugd ook naar school is geweest in Wagenborgen, en willen daarom oproepen om samen het gebouw en de omgeving netjes te houden.” aldus schooldirecteur Arjan van der Kooi van de Kronkelaar