Noordbroek – Wethouder Annemiek Hoesen heeft bij de Inspecteur Amerikaschool in Noordbroek het eerste watertappunt in Midden-Groningen officieel geopend. Dit initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) stimuleert een gezonde leefstijl door water drinken centraal te stellen.

Sinds mei 2022 is Midden-Groningen een JOGG-gemeente, een samenwerkingsverband dat sinds 2010 gezonde leefgewoonten bevordert. JOGG werkt met diverse partners om een gezonde omgeving voor jongeren te creëren, waarbij het accent ligt op gezond eten en drinken, voldoende beweging, ontspanning en slaap.

Dit jaar zet JOGG in op het stimuleren van water drinken, met het doel dit weer heel gewoon te maken. Waterbedrijf Groningen ondersteunt dit door op scholen voorlichting te geven over de herkomst en het belang van drinkwater, en waarom het drinken van water gezond is.

Wethouder Hoesen benadrukt: “Het is belangrijk om kinderen van jongs af aan te leren dat water gezond is. Daarom is het mooi dat het eerste watertappunt in Midden-Groningen bij deze basisschool is.”