Wagenborgen – De inzet van HartslagNu vrijwilligers redt levens! Het snel inzetten van een AED en starten met reanimeren voordat een ambulance ter plaatse is, maakt het verschil tussen leven en dood. De richtlijn van HartslagNu is dat iedereen in Nederland binnen 3 minuten aangesloten moet kunnen zijn op een AED.

In Wagenborgen hingen tot voor kort 2 AED’s die 24 per dag beschikbaar zijn bij een calamiteit, namelijk bij beide kerken in het dorp. Dit aantal is met 2 nieuwe AED’s uitgebreid. De eerste hangt aan de gevel van de loods van Dijkema Verhuur aan de Hoofdweg 166 nabij het voetbalveld en de tweede hangt naast de entree van Huisartsenpraktijk De Noordooster aan de Bethel 6.

Beide AED’s zijn aan het dorp beschikbaar gesteld door het Wagenborger Investerings Fonds. Naast de beschikbaarheid van AED’s is het van groot belang dat er vrijwilligers zijn die in geval van een melding oproepbaar zijn om hulp te bieden. Heeft u een EHBO-diploma, bent u op uw werk BHVer of heeft u anderszins een reanimatiecursus gevolgd met AEDtraining? Meld u dan aan als HartslagNu vrijwilliger via hartslag.nu.

Foto: Mark Heikens