Wagenborgen – Over een kleine maand is het weer zover. Dan kunnen we weer genieten van de jaarlijkse
Proostneerloo in Wagenborgen. Het benaderen van de sponsors is achter de rug, de vrijwilligers worden benaderd en er zijn al weer contacten met meerdere snelle regionale lopers.

Aansprekende namen kunnen we alvast noteren, zoals Thys de Jong (winnaar 2022), Yasmine Hillebrink (2e bij een vorige Proostmeerloop) en Hinke Schokker (2x Ned. kampioen op de 100 km.) ‘Onze’ Jan Venhuizen doet uiteraard ook weer mee, maar is tevens de contact persoon voor de wedstrijdlopers. En natuurlijk kletst Harm Noor de lopers weer over de eindstreep.

Voor de snelste Wagenborger en Wagenborgse wordt zowel op de 10 als op de 5 km.weer een beker met
geldprijs beschikbaar gesteld door resp. De Fietsende Hardloper en trainer Daan Loupatty. Zoals bekend is de Proostmeerloop een breedtesport zodat we ook weer graag vele recreanten aan de start zien.

De inschrijving is al enige tijd geopend en enkele tientallen aanmeldingen zijn inmiddels binnen. Schroom dus niet en schrijf je in voor een vaste plek bij de Start. Het zou mooi zijn, dat we het aantal van bijna 400
deelnemers van vóór de Pandemie weer kunnen halen. Ook de jeugd komt weer aan haar trekken, want na het succes van 2019 komt Jos Tipker weer voor het nodige vermaak en natuurlijk is er weer vooraf de warming-up met de Dancegroep “Hysteria”. Voor slechts € 1,- krijgen ze dan een medaille, een beker voor de winnaars, een shirt, drinken en een lekker ijsje.

Uiteraard is er ook weer de gebruikelijke muzikale begeleiding op hun vaste stek op de kruising waar de Lopers 2x langskomen en blazen de mensen van de Blue Silver Jazzband hun partij weer mee. Wat ook niet ontbreekt zijn de gratis Massage, Kinderopvang en de Waterposten. Het goede doel dit jaar is Tourforlife waarvoor ‘onze’ Ronnie Zoer weer de nodige kilometers fietst.