Landelijk – De kans is groot dat het tijdens oud en nieuw ronduit wisselvallig is, met geregeld buien en een stevige wind. Het wordt tussen de zeven en tien graden, meldt Weeronline.

Op oudjaarsdag trekken fikse buien over het land, die regionaal voor nogal wat nattigheid kunnen zorgen. Daarbij waait het ook stevig. Tijdens de jaarwisseling is de kans op buien groot en waait het naar alle waarschijnlijkheid, net als eerder op de dag, flink. Ook op nieuwjaarsdag trekken regengebieden over het land en is de westenwind stevig. Op oudjaarsdag en nieuwjaarsdag is het waarschijnlijk tussen de zeven en tien graden, wat zes tot acht graden kouder is dan vorig jaar.

Warmste oudjaarsdag en nieuwjaarsdag
Die vorige jaarwisseling was met zowel de warmste 31 december als 1 januari de warmste sinds het begin van de metingen. Rond middernacht ligt de temperatuur deze jaarwisseling tussen de vier en acht graden.
Hoewel de voorspellingen voor later volgende week nog onzeker zijn, wordt het mogelijk kouder en neemt de kans op winterse neerslag toe.