Landelijk – Zondag 27 maart is de eerste landelijke ‘DAG tegen GAS’. Een dag waarop iedereen wordt opgeroepen om gas te besparen. Als steunbetuiging voor Oekraïne, voor onafhankelijkheid van aardgas, voor een lagere energierekening en voor een beter klimaat. Nieuwborgen.net doet mee en heeft een speciale actie. Inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen kunnen op deze dag het gratis ‘TochtTeam’ aanvragen.

TochtTeam
Het TochtTeam gaat langs huizen om kieren en naden op te sporen en direct te verhelpen. Warme lucht kan dan niet langer ontsnappen en dat bespaart direct gas. Alle inwoners van de dorpen Nieuwolda en Wagenborgen kunnen meedoen. Iedere inwoner die zich op zondag 27 maart aanmeldt, krijgt bezoek van het TochtTeam.

Voor wie?
Alle inwoners van de dorpen Nieuwolda en Wagenborgen komen in aanmerking. De enige voorwaarde is dat zij de aanvraag op 27 maart 2022 versturen.

Meedoen?
Meedoen gaat heel gemakkelijk. Vul op zondag 27 maart het aanvraagformulier voor het TochtTeam in (alleen formulieren die op 27 maart zijn ingediend, komen in aanmerking). U kunt zondag ook een e-mail sturen naar info@nieuwborgen.net. Vul dan als onderwerp ‘Aanvraag TochtTeam’ in en neem in de e-mail uw contactgegevens en adres op. Nieuwborgen.net neemt vervolgens contact op om het bezoek van het TochtTeam in te plannen.

DAG Tegen GAS
Zondag 27 maart is de eerste landelijke DAG Tegen GAS. Zoveel mogelijk huishoudens, bedrijven, overheden, organisaties en gemeenschappen worden gemotiveerd om met grote of kleine initiatieven hun fossiele energieverbruik te verminderen. Dit is een initiatief van verschillende experts uit de energiewereld en wordt ondersteund door een brede coalitie van partijen waaronder Urgenda, de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE), De Nieuwe Gevers en de Natuur en Milieufederaties. Nieuwborgen.net ondersteunt dit initiatief.

Waarom?
DAG Tegen GAS is een steunbetuiging voor Oekraïne. Het heeft als doel om mensen bewust te maken van de rol van fossiele energie in de samenleving. Want door het gebruik van fossiele energie verdient Rusland geld, blijven energieprijzen stijgen en wordt de klimaatproblematiek niet aangepakt.