Nieuwolda – Een beginnende bestuurder, een 23 jarige man uit de gemeente Eemsdelta, werd zaterdag door de politie aan de kant gezet voor meerdere overtredingen met zijn motor. De politie die net de Langeweg in Nieuwolda opreed kreeg de motorrijder in het vizier. Nadat de motorrijder was gepasseerd werd de snelheid fors opgevoerd. Er werd een snelheid gemeten van maar liefst 157 km/u daar waar 60 km/u is toegestaan. Na correctie een overschrijding van 92 km/u.

Na de staandehouding bleek dat de decibelkillers waren verwijderd uit het uitlaatsysteem. Ook bleek de motor voorzien van twee gladde banden. Daarnaast bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van het juiste rijbewijs.

Het rijbewijs is ingevorderd. De bestuurder werd gezien zijn verleden qua verkeersovertredingen met dezelfde motorfiets, aangemeld voor de cursus EMG en na overleg met de hulpofficier werd besloten de motorfiets in beslag te nemen. De beginnend bestuurder kreeg meerdere boetes waaronder de snelheidsoverschrijding, onnodig geluid produceren, twee gladde banden en het rijden zonder rijbewijs.

De verkeersofficier zal bepalen hoe hoog het boetebedrag gaat worden, hoelang de inhoudingstermijn zal zijn en wat er gaat gebeuren met de motorfiets. Het CBR zal de bestuurder uitnodigen uitnodigen voor de cursus.