Wagenborgen – Op 8 en 9 april 2022 vinden de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen plaats. Op het podium van schouwburg De Lawei te Drachten gaan fanfares in 5 divisies de strijd met elkaar aan om zich aan het eind van het weekend Nederlands fanfarekampioen te mogen noemen. Voor elke divisie is een mooie en uitdagende verplichte compositie uitgekozen waardoor er niet alleen voor de muzikanten maar ook voor het aanwezige publiek veel te genieten valt.

Ook muziekvereniging In Corpore uit Wagenborgen is op zaterdag 9 april van de partij. Het zal zijn krachten gaan meten in de 3e divisie met korpsen uit o.a. Friesland, Utrecht en Noord Holland. De verenigingen zullen door een vakjury worden beoordeeld op het werk The Red Stone, gecomponeerd door Bert Appermont.

Deze compositie werd geschreven in opdracht van de Musique Municipale d’Ingwiller, ter gelegenheid van hun 150-jarig bestaan. De inspiratiebron voor het werk was de gemeente Ingwiller in de Franse Elzasstreek. De titel van het werk verwijst naar de vele gebouwen die er in rode zandsteen zijn opgetrokken. In de muziek komt de oude treinverbinding tussen Ingwiller en Bouxwiller tot leven: ook wordt het landschap beschreven, evenals de prettige sfeer die tegenwoordig in Ingwiller heerst.

De weg voor In Corpore naar het ONFK zal o.a. via extra sectie-repetities en een studiedag gaan lopen. 3 jaar geleden werd In Corpore knap 2e op het ONFK, de lat ligt dus hoog voor 9 april a.s.!