Wagenborgen – Zaterdag had brandweer Wagenborgen de eer om als een van de eerste korpsen in Nederland de nieuwe klasse brandbestrijding,  in samenwerking met het ABWC,  te organiseren. 

Het scenario :

Bij de kantine van de ijsclub in Wagenborgen wordt een automatisch brandalarm gemeld, waarop de brandweer uitrukt. Eenmaal ter plaatse blijkt er daadwerkelijk brand te zijn.

Tijdens de rondom verkenning komen de deelnemende posten een telefoonnummer tegen op de toegangsdeur van de kantine. Het nummer blijkt van de beheerder te zijn die uit de kantine komt. De beheerder staat de brandweer te woord en heeft een sleutel van de achterdeur.

Wanneer men de voordeur naar binnen ging kwamen ze eerst een groep feestende mensen tegen. Na verdere verkenning in het pand bleek in de keuken een frituurpan in de brand te staan. In de keuken was ook een slachtoffer met brandwonden.

De brand uit de frituurpan breidde daarop uit naar het cv-hok naast de keuken. Mocht deze brand door de brandweerploegen niet worden gesignaleerd dan breidde de brand zich uit naar het dak en werd uitslaand.

De uitslag van deze dag ;

  1. Uithuizen
  2. Wieringerwerf
  3. Winschoten
  4. Drachten
  5. Delfzijl
  6. Haren
  7. Kollum
  8. Woldendorp
  9. Stadskanaal
  10. Oude Pekela

De eerste drie plaatsen geven recht op een plek in de volgende ronde. Winschoten en Wieringerwerf gaan deze op 13 mei spelen in Workum. Uithuizen gaat op 20 mei naar Gieten.