Wagenborgen – Op 14 april hebben alle leerlingen van kindcentrum De Kronkelaar met veel enthousiasme een groot aantal boompjes voor een nieuw Tiny Forest geplant. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos, met een oppervlak van 10 bij 25 meter. In totaal komen er 600 bomen van 25 soorten. Het Tiny Forest staat op het Groot Bronswijk-terrein in Wagenborgen, aan de rand van het schoolterrein van kindcentrum De Kronkelaar. Wethouder Jan Menninga onthulde samen met enkele leerlingen het informatiebord dat nu bij het Tiny Forest staat.

Tiny Forest
Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Wethouder Jan Menninga: “Dit is een prachtige aanvulling op ontwikkelingen die we al gerealiseerd hebben en nog gaan realiseren op het Groot Bronwijk-terrein. Daarnaast draagt het bij aan ons streven om het onderwijs verder te verrijken en aan kindvriendelijke schoolomgevingen te werken.”

Les in een buitenlokaal
Arjan van der Kooi, directeur van De Kronkelaar is blij dat het Tiny Forest in Wagenborgen komt. “Doordat we het Tiny Forest ook als buitenlokaal gaan gebruiken, past het helemaal in de visie van onze school. In deze natuurlijke buitenruimte is straks van alles te ontdekken en te beleven door de leerlingen.”

Instituut Voor Natuureducatie
Het Instituut Voor Natuureducatie (IVN) stimuleert overal in Nederland de aanleg van Tiny Forests. Kees Siderius van IVN: “Door een Tiny Forest aan te planten breng je een stukje natuur en avontuur terug in onze drukke samenleving. Op deze manier ontdekken kinderen spelenderwijs hoe belangrijk de natuur is en zorgt het bovendien voor positieve effecten op het klimaat.”

Kosten
IVN realiseert de aanleg van het Tiny Forest in Wagenborgen dankzij een bijdrage van Google Grants en de gemeente Eemsdelta. De gemeente onderzoekt samen met IVN of en waar er eventueel nog meer plek is voor een Tiny Forest.