Scheemda/Weiwerd – Voor de stremming van de N362 tussen Scheemda en Weiwerd geldt van vrijdag 1 juli 19.00 uur tot maandag 4 juli 06.00 uur tijdelijk een gewijzigde omleidingsroute.

Door werkzaamheden aan de huidige omleidingsroute op de N33 tussen Assen en Noordbroek, moet het verkeer worden omgeleid. De tijdelijke omleidingsroute gaat over de provinciale weg N387 via Hoogezand, Schildwolde en Siddeburen. Automobilisten moeten daarom rekening houden met extra reistijd en worden opgeroepen hun navigatie uit te zetten en de borden langs de weg te volgen.

De reguliere omleidingsroute voor de N362 is vanaf maandag 4 juli 6.00 uur weer van kracht. Doorgaand verkeer wordt dan weer omgeleid via de A7, N33 en N362 bij Amsweer en Weiwerd. De werkzaamheden aan de provinciale weg tussen Scheemda en Weiwerd duren nog tot en met 29 juli.

De N33 tussen Assen en Siddeburen is het eerste weekend van juli in beide richtingen afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Rijkswaterstaat laat het asfalt repareren, bermen maaien, geleiderails vervangen en verkeersborden, putten en goten schoonmaken. Omdat de N33 een autoweg is zonder vluchtstrook, worden alle rijstroken afgesloten om de veiligheid van de weggebruiker en de wegwerker niet in gevaar te brengen.