Wagenborgen – Op zaterdag 3 september werd de 18e Proostmeerloop van Wagenborgen georganiseerd, een hardloopwedstrijd van 10 km over twee ronden.
Thijs de Jong heeft zaterdag de Proostmeerloop in Wagenborgen gewonnen. Hij liep de wegwedstrijd over tien kilometer in een tijd van 32:33 minuten Bij de vrouwen was Jessica Oosterloo de snelste in 37:08 minuten.

Dit jaar verzorgde de Blue Silver Jazzband de muzikale omlijsting tijdens de loop. De bandleden zijn vijf zeer ervaren muzikanten uit Groningen en Drenthe. Als ‘street-band’ maar ook als podiumorkest spelen zij met veel enthousiasme en plezier gezellige en ongecompliceerde oude stijl jazzmuziek.
Verder zorgde dansgroep Hysteria voor vermaak van publiek en lopers.

Deelnemers met kinderen konden tijdens de loop hun kind gratis onderbrengen in het Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang “de Vrijbuiter” in Wagenborgen.

Route
Het parcours van de Proostmeerloop, is een vlotte route met goede prestatie en snelle tijden. De deelnemers liepen op mooie, ruime verharde fietspaden/wegen in een prachtige omgeving rondom het idyllisch gelegen Proostmeer in Wagenborgen.

Uitslagen
De uitslagen van de Proostmeerloop 2022 zijn te zien op; www.uitslagen.nl