Wagenborgen – Dorpsbelangen Wagenborgen maakt aan vele geruchten een einde en bevestigd dat de enige supermarkt van Wagenborgen, de SPAR, op 1 juli aanstaande haar deuren zal sluiten. De geruchtenmolen draaide al een tijdje, maar nu is het definitief: het SPAR-concern trekt de stekker uit de vestiging.

“De ruis ging al een tijdje, gaat de SPAR sluiten? Het bestuur van Dorpsbelangen vond dat het tijd werd voor duidelijkheid en heeft gezocht om opheldering te krijgen. Helaas kunnen ze daar kort over zijn: onze supermarkt SPAR gaat per 1 Juli aanstaande sluiten. Het is duidelijk dat het SPAR concern dan de stekker er uit trekt,” aldus een verklaring van Simone en Janneke namens het bestuur van Dorpsbelangen Wagenborgen.

Voor het dorp is dit een zware klap. “Wij zijn nu aan het nadenken en beraden welke stappen we kunnen en moeten nemen. Wat kunnen we doen om in ieder geval een supermarkt, in welke vorm dan ook, in ons dorp te houden. Alle hulp van jullie als inwoners is daarbij nodig,” aldus Simone en Janneke.

Dorpsbelangen Wagenborgen roept dan ook op tot actie van de inwoners. “Onze vraag is dan ook; wat vindt u en ziet u mogelijkheden of kent u iemand die wel met ons mee wil denken. Of misschien kent u iemand die een supermarkt zou willen runnen. Vragen dus ook voor jullie als inwoners waar we graag reactie op horen.”

Reacties en ideeën kunnen worden gestuurd naar het mailadres van één van de bestuursleden, charlottehidding@outlook.com.