Wagenborgen – Op zaterdag 16 december a.s. organiseert Loop- en trainingsgroep De Fietsende Hardloper uit Wagenborgen de Proostmeer snerttrail/cross. Dit is een recreatieve loop rondom het Proostmeergebied over 1, 2, of 3 rondes. 1 ronde is 2750 meter lang en het startschot zal om 12.00
uur gegeven worden.

Het parcours is grotendeels onverhard en loopt dwars door en langs de natuurlijke omgeving van het
Proostmeer. In de winterperiode gebruiken veel hardlopers de cross of trail vaak als training voor het
wegseizoen. Steeds meer mogen dit soort lopen zich verheugen in een bredere belangstelling, omdat het ook puur genieten is van het lopen in en door de natuur.

Heb je dus zin om een betere, sterkere hardloper of loopster te worden of wil je lekker lopen en genieten van de natuur dan is deze snerttrail/cross iets voor jou. Na afloop wacht een warme kop snert op je als beloning van de geleverde prestatie. Het is voor iedereen geschikt, omdat je zelf de keuze kunt maken hoeveel rondes je wilt lopen, de maximale afstand is ongeveer 8250 meter.

Wil je verzekerd zijn van een kop warme snert dan is aanmelding noodzakelijk. Latere
aanmelding of op dezelfde dag is mogelijk, maar geeft geen garantie op deze snert. Opgave tot 16 december per e-mail en bij de start, maar om zeker te zijn van een kop snert, geef je dan zo snel mogelijk op via: inastoutmeijer@ziggo.nl deelnamekosten bedragen € 5,-

Bij de vorige editie van de snerttrail werd de opbrengst gedoneerd aan Ronnie Zoer uit Wagenborgen, om Ronnie te ondersteunen bij de 10e Homeride voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit jaar gaat zal de opbrengt van de snerttrail naar Party Organisatie Wagenborgen (POW-feesten) gaan. POW is de stichting die het jaarlijkse feestweekend organiseert voor de bewoners van Wagenborgen en omstreken. De stichting is opgericht in 1997 met destijds frequente themafeesten in de toenmalige jeugdsoos Hardbeat. Sinds 2006 organiseert POW het feestweekend in een feesttent of in de openlucht aan de Elzen.