Wagenborgen – Op zaterdag 16 december werd door Loop- en trainingsgroep De Fietsende Hardloper uit Wagenborgen de derde editie van het Proostmeer snerttrail/cross georganiseerd. Dit is een recreatieve loop rondom het Proostmeergebied over 1, 2, of 3 rondes. 1 ronde is 2750 meter lang.

Het parcours is grotendeels onverhard en loopt dwars door en langs de natuurlijke omgeving van het
Proostmeer. In de winterperiode gebruiken veel hardlopers de cross of trail vaak als training voor het
wegseizoen. Steeds meer mogen dit soort lopen zich verheugen in een bredere belangstelling, omdat het ook puur genieten is van het lopen in en door de natuur.

Na afloop van de trail stond er voor alle lopers een warme kop snert klaar. Er deden rond de tachtig deelnemers mee aan de run.

Het goede doel
Bij de vorige editie van de snerttrail werd de opbrengst gedoneerd aan Ronnie Zoer uit Wagenborgen, om Ronnie te ondersteunen bij de 10e Homeride voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit jaar gaat zal de opbrengt van de snerttrail naar Party Organisatie Wagenborgen (POW-feesten) gaan. POW is de stichting die het jaarlijkse feestweekend organiseert voor de bewoners van Wagenborgen en omstreken. De stichting is opgericht in 1997 met destijds frequente themafeesten in de toenmalige jeugdsoos Hardbeat. Sinds 2006 organiseert POW het feestweekend in een feesttent of in de openlucht aan de Elzen.