Wagenborgen – De afgelopen weken heeft een team van Nieuwborgen.net op verschillende plekken in Wagenborgen bij mensen thuis aangebeld. Ze waren benieuwd of ze nog konden helpen met gas besparen. Huiseigenaren in Nieuwolda en Wagenborgen kunnen namelijk gratis advies krijgen. Én een vergoeding tot 5.000 euro.

Veel mensen willen aan de slag
Maar liefst 56 van de 100 huiseigenaren waarbij het team heeft aangebeld, wilden een gratis Wat-is-Wijs+ Advies! Veel huiseigenaren willen dus aan de slag met gas besparen.

Annegreet Blanken was een van die teamleden. Zij zag dat mensen vaak al over gas besparen aan het nadenken zijn, bijvoorbeeld vanwege de stijgende kosten. Annegreet: “Soms weten huiseigenaren niet zeker wat het beste is om te doen. Of wat dat kost en opbrengt. Persoonlijk advies kan daar echt bij helpen. Dat wij aanbelden, gaf vaak net even het zetje dat mensen nodig hebben om in actie te komen.”

17 huiseigenaren hadden geen belangstelling. In sommige gevallen kwam dat omdat mensen zelf al voldoende maatregelen hadden genomen om gas te besparen.

Wat is een Wat-is-Wijs+ Advies?
Ook Koos maakte deel uit van het team. Hij zorgt ervoor dat de adviezen worden ingepland. Koos: “De huiseigenaren die zich hebben aangemeld voor een Wat-is-Wijs+ advies, gaan we bellen voor een afspraak. Er komt dan een huisadviseur van Nieuwborgen.net langs. Hij of zij neemt samen met de huiseigenaar de woning en de wensen door. Op basis daarvan krijgt de huiseigenaar een advies waarin staat welke maatregelen hij of zij het beste kan nemen om gas te besparen. Ook staat daarin wat de kosten en opbrengsten van die maatregelen zijn én wat de mogelijke vergoedingen (subsidies) zijn. Het advies kost niets en is vrijblijvend (het verplicht u niet om maatregelen te nemen).”

Ontzettend leuk om te doen
Voor het team van Nieuwborgen.net was het weer ontzettend leuk om veel huiseigenaren op deze manier te spreken. Omdat het wel veel tijd vraagt, heeft een aantal andere adressen in Wagenborgen van Nieuwborgen.net post ontvangen met de oproep om een Wat-is-Wijs+ Advies aan te vragen. Daarop hebben veel minder mensen gereageerd.

Annegreet: “Dat zegt ons dat persoonlijk contact en actie vanuit onze kant belangrijk is als het om gas besparen gaat. Wij blijven daarom ons spreekuur houden en gaan vaker gewoon aanbellen. Binnenkort zoeken we ook de inwoners van Nieuwolda op en bellen we daar bij de mensen thuis aan. We stemmen dat wel goed af met de ruimte die onze huisadviseurs hebben in hun agenda. Daardoor hoeft u niet heel lang te wachten wanneer u een advies aanvraagt. En voor wie niet kan wachten tot wij langskomen: bel of mail ons gerust. Dan maken we een afspraak.”