Wagenborgen – Vandaag is kindcentrum De Kronkelaar in Wagenborgen feestelijk geopend. Eind
november 2020 opende het nieuwe kindcentrum al haar deuren, maar door het coronavirus was er nog geen officiële opening geweest. Aan het begin van de middag werd iedereen welkom geheten door locatiedirecteur Arjan van der Kooi. Hierna hielden wethouder Jan Menninga, Geert Bijleveld van Stichting Openbaar Onderwijs Marenland en Wouter Stoer van Architectenbureau Onix NL een korte toespraak. Kinderopvang Kids2b schonk een cadeau aan de peuters. Na een druk op een rode knop was via een groot scherm een timelaps te zien van de bouw van het nieuwe kindcentrum. Voor iedereen was het gebouw daarna open om te bekijken. Voor sommige dorpsgenoten wat dit de eerste keer dat zij door het gebouw konden lopen.

Prachtig gebouw in het groen
Wethouder Jan Menninga: “Door het coronavirus kon er lange tijd geen officiële opening plaatsvinden. Fijn dat dit vandaag wel is gebeurd. Nu heeft iedereen kunnen zien hoe mooi het nieuwe kindcentrum hier in Wagenborgen is. Onlangs was het gebouw nog genomineerd voor Schoolgebouw van het jaar 2022. Het gebouw is helaas tweede geworden, maar ook dat laat zien dat we architectonisch echt iets moois neergezet hebben met elkaar. Het is een prachtig gebouw in het groen van het Groot Bronswijk-
terrein.”

Scholentransitie
Kindcentrum De Kronkelaar maakt onderdeel uit van de scholentransitie in de gemeente Eemsdelta. Met de scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat en een duurzame en toekomstbestendige omgeving voor kinderen. De scholentransitie is onderdeel van het overkoepelende scholenprogramma in Noordoost-Groningen, waarbinnen 102 scholen aardbevings- en toekomst bestendig worden gemaakt.


Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de gehele scholentransitie op eemsdelta.nl/scholentransitie