Oude Pekela – Op zaterdag 2 maart vonden er brandweerwedstrijden plaats in Oude Pekela, waarbij twee klassen werden getoetst: Brandbestrijding en 112. De Brandweerpost Hoogezand behaalde de eerste plaats in de klasse Brandbestrijding, terwijl Ten Boer de eerste plek veroverde in de klasse 112. Brandweer Siddeburen eindigde als tweede in de klasse 112. Brandweer Wagenborgen eindigde op de 5 plaatst in de klasse brandbestrijding.

In de Brandbestrijding klasse werd het volgende scenario gepresenteerd: Een beveiliger van Trigion wordt naar de gemeentewerkplaats gestuurd vanwege een inbraakalarm. Bij aankomst ziet hij rook uit het pand komen en constateert hij daadwerkelijk brand. De situatie vereist een inzet voor brandbestrijding, aangezien het pand vol rook staat en er brand is in het kantoorgedeelte en bij de ketel, veroorzaakt door brandstichting na inbraak.

De resultaten van de wedstrijden zijn als volgt:

Uitslag Brandbestrijding:

 1. Hoogezand
 2. Veendam
 3. Haren
 4. Middelstum
 5. Wagenborgen
 6. Finsterwolde
 7. Appingedam
 8. Wehe den Hoorn
 9. Bad Nieuweschans

In de 112-klasse vond een situatie plaats waarbij een monteur op een steiger aan elektriciteitswerkzaamheden werkte, toen een vrachtwagen deze omver reed. Het slachtoffer hing vast aan een ijzeren constructiebalk in de loods. De deelnemende teams moesten dit slachtoffer veilig aan de grond zien te krijgen.

Uitslag 112-klasse:

 1. Ten Boer
 2. Siddeburen
 3. Leek
 4. Scheemda
 5. Uithuizen
 6. Bedum
 7. Winschoten
 8. Bierum
 9. Hoogezand
 10. Harkstede

Door het behalen van de tweede plaats in de klasse 112, heeft brandweer Siddeburen zich geplaatst voor de gewestelijke brandweervaardigheidstoetsen, dat op 25 mei zal plaatsvinden in Bellingwolde.  Brandweer Hoogezand speelt op zaterdag 11 mei voor de 1e ronde gewestelijk in Woldendorp.