Termunterzijl – Op zaterdag 11 mei vond in Termunterzijl een intense brandweerwedstrijd plaats, waarbij teams van verschillende brandweerposten streden om de hoogste plek.

Het scenario speelde zich af tijdens werkzaamheden aan een van de aggregaten van het Rozema gemaal te Termuntenzijl, waarbij er brand uitbrak in een aggregaat. Een medewerker van het onderhoudsbedrijf kwam daarbij om het leven door ernstige brandwonden, terwijl een tweede medewerker ernstig beenletsel opliep nadat hij tijdens zijn vlucht was gevallen na een bluspoging. De brand breidde zich langzaam uit naar een ander vertrek, waar een derde slachtoffer lag dat gereanimeerd moest worden. Belangrijke aandachtspunten binnen het scenario waren onder andere de verkenning, aanvalsweg, acetyleen/zuurstof en waterwinning.

Na een dag vol intense concurrentie en indrukwekkende prestaties, wist BRW-Gelderland-Midden Post Ede Centrum de eerste plaats te veroveren. Op de tweede plaats eindigde VR-Groningen Post Uithuizen, gevolgd door BRW-Twente Post Hellendoorn op de derde plaats.

De volledige uitslag van de brandweerwedstrijd in Woldendorp is als volgt:

  1. BRW-Gelderland-Midden Post Ede Centrum
  2. VR-Groningen Post Uithuizen
  3. BRW-Twente Post Hellendoorn
  4. VR-Gelderland-Zuid Post Dodewaard
  5. VNOG Post Wezep
  6. VR-IJsselland Post Olst
  7. VR-Groningen Post Hoogezand
  8. VR-Drenthe Post Zwinderen
  9. VR-Drenthe Post Zuidlaren
  10. BRW-Brabant Noord Post Oeffelt