fbpx

 

Wagenborgen – Er gebeurt momenteel veel op het Groot Bronswijk-terrein in Wagenborgen. Hierbij een update van de verschillende werkzaamheden.

Asfalteringswerkzaamheden
De weg ter hoogte van de Tiny Houses en richting de nieuwbouwkavels aan de Nieuw-Hebron en De Burcht wordt momenteel verhard. Hiermee worden de nieuwe huisartsenpost en de Tiny Houses beter bereikbaar. De laatste laag asfalt zal als het weer het toelaat op 1 december worden aangebracht op De Bethel, ter hoogte van de Tiny Houses. De nieuwe rijbanen ter hoogte van Nieuw Hebron en De Burcht zijn nog niet open voor het verkeer. Hier worden eerst nog de straatkolken aangebracht, de bermen afgewerkt en overtollige grond afgevoerd en opgeruimd. Aan het einde van het jaar zullen ook hier de hekken weggehaald worden, zodat de wegen gebruikt kunnen worden. Wanneer de woningbouw is afgerond, worden de straten en de groeninrichting definitief aangelegd.

Recreatieve inrichting
Rondom de vijver en het kindcentrum worden aan het einde van dit jaar nog enkele struiken en bomen vervangen. Dit omdat na het aanplanten sommige struiken en bomen niet goed zijn aangeslagen of beschadigd zijn geraakt (inboet).

Lichtmasten
Rond het kindcentrum en de Tiny Houses zijn eerder dit jaar lichtmasten geplaatst. Deze zelfde lichtmasten komen ook langs de nieuwe wegen Nieuw-Hebron en De burcht. Het plaatsen van de nieuwe lichtmasten ter hoogte van Nieuw-Hebron en De Burcht start op maandag 13 december. Alle lichtmasten zijn voorzien van sierlijke armaturen met ledverlichting. Het creëren van sfeer speelt een belangrijke rol in een parkachtige woon- en leefomgeving zoals op het Groot Bronswijk-terrein.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de herontwikkeling van het Groot Bronswijk-terrein op eemsdelta.nl/grootbronswijk.

By Admin

Geef een reactie